Frumuseţea este o chestie despre care e musai să vorbim. Şi când spun frumuseţe nu mă refer neapărat la chipul alb şi rotunjor al unei păpuşi, fie ea chiar şi vie, ci la efortul de a arăta cât de bine posibil, având în vedere vârsta, înzestrarea nativă, resursele financiare, educaţia, sănătatea, etc.

frumos

O persoană poate varia între diverse grade de frumuseţe, schimbările putând să se producă în timp scurt. Un factor foarte important este unul care aparent nu are nicio legătură cu exteriorul, dar care se reflectă ca într-o oglindă pe chip: starea psihică. Poţi fi tu cât de gătită, îmbrăcată şi modernă dacă eşti un ghem de nervi sau dacă eşti supărată fleaşcă, niciun folos, frumuseţea s-a dus pe apa sâmbetei. Sau dimpotrivă, poţi fi abia trezită din somn, ciufulită şi cu ochii umflaţi dacă ai pe chip un zâmbet radios poţi fi mai frumoasă ca Gioconda.

Apoi ar mai fi încrederea în propria persoană. Aici e vorba mai mult de atractivitate, dar ce este frumuseţea până la urmă, dacă nu impactul plăcut asupra celor din jur, care îi face pe aceştia să te dorească în preajma lor? Ori o persoană lipsită de încredere în ea, care se vede urâtă şi respingătoare, transmite celor din jur, dincolo de vizual, imaginea pe care şi-o proiectează singură în oglinda minţii ei.

Nu degeaba am vorbit mai întâi despre aspectele care ţin de interior. Acestea sunt mai importante decât orice ţoală de firmă şi smac sclipicios. Mai ales că mai e un aspect demn de luat în considerare. Faptul că frumuseţea stă de fapt în ochii privitorului. Şi cum ochii sunt oglinda sufletului, ajungem de fapt la concluzia ca frumuseţea e un mesaj care circulă între suflete, de la unul capabil să o transmită fiind relaxat şi încrezător, la un altul capabil să o recunoscă, fiind la rândul lui deschis, capabil de apreciere şi iubire.

Pe lângă asta, în planul fizic, importante sunt doar câteva aspecte: igiena perfectă, adecvarea ţinutelor la talia proprie şi personală dar şi la locul şi timpul aferent, bunul simţ în felul cum te îmbraci şi ieşi în lume, şi musai, dar absolut musai să ai dinţii la locul lor. Adică în gură 🙂

Cu o astfel de atitudine, interioară şi exterioară, orice  persoană poate arăta perfect. Tu ce părere ai? 🙂

2 Thoughts to “Cum să fii frumoasă şi fericită”

  1. Întotdeauna zâmbetul înfrumuseţează omul! 🙂

    1. Atena

      Absolut, asa ca iti trimit un zambet 🙂

Lasă un răspuns