M-a lovit cheful de scris. Şi cum mintea e prea obosită pentru vreo temă de excepţie sau măcar pentru o temă oarecare, vreau să văd dacă sunt în stare să bat câmpii fără obiect, subiect sau alte chestii din astea precise. O să trec tangenţial pe lângă subiectul la modă, ploaia care pare că nu se mai termină. Azi e totuşi soare, acesta fiind un obiect despre care uitasem că există de vreo două săptămâni încoace. Nu-i nimic, săptămâna viitoare plouă iar. Pentru cei care zic pas plecatului în concediu şi anul acesta, pică totuşi bine. Numai că nu pică ci toarnă.

cald-sau-frig-soare-sau-ploaie-afla-cum-va-fi-vremea-de-1-mai-si-de-paste-194829

Apoi, la fel de tangenţial pe lângă alt subiect, mai grav din păcate, cel al bacteriilor şi viruşilor cărora le-au crescut muşchii în acelaşi ritm cu profiturile producătorilor de antibiotice, şi care în curând o să dea cu noi de pământ fără să putem ridica un degeţel împotriva lor. Mai ales cu nişte spitale deştepte ca ale noastre.

Dacă ne plictisim de orice subiecte la modă sau nu, avem însă ce face. Ne uităm la TV. Sărim peste ştiri asta doar ca să nu ne vină idei să facem vreo nefăcută, şi ne uităm la românaşii au talent. Din păcate şi de aici putem rămâne cu idei sau sechele, depinde de privitor. Cuţite, iepuraşi, dans cu palmele la prohab, talent nu glumă. Şi că tot veni vorba de cuţite nu uităm la chefii aferenţi. Ne lasă niţel gura apă aşa câ mâncăm şi noi nişte cartofi prăjiţi şi la nani. Trecem rapid peste insula iubirii, duelul vedetelor aflate în cantonament prin insula nu ştiu care şi închidem repede televizorul la mireasă pentru fiul meu. De ce? Habar nu am, că nu m-am uitat niciodată la emisiunea asta, cred că din principiu, pentru că suna mult prea kitsch şi durează prea de mult.

Mai bine ne uităm la reclame. Oamenii ăia chiar şi-au dat silinţa să le facă.

Lasă un răspuns