Acum că s-au terminat alegerile, fiecare a ales ce a vrut şi-a ieşit ce-au vrut alţii, putem să ne vedem de viaţă liniştiţi. Mai ales că avem cu ce ne ocupa din nou mintea, evident cu UEFA Euro 2016. Habar nu aveam că există aşa ceva şi că era chiar iminent, urma să joace în ziua aia România cu Franţa, când l-am auzit pe un lucrător cu paza de la un supermarket, vorbind la telefon (şi vorbea nu glumă, probabil ca să acopere glasului duios al demoazelei care anunţa nu ştiu ce ofertă extraordinară în difuzoare) deci vorbea omul că tatăl lui şi programa la linie şi la dungă meciul, asigurând toate cele necesare, popcorn, bere şi canalele de televiziune necesare.

Aşa am aflat şi eu de marele şi aşteptatul eveniment. Apoi, noroc cu facebook. Când să mă uit şi eu la ce dume mai postează lumea pe pereţi, mister FB mă anunţa direct şi personal că este meci şi ia şi ghiceşte scorul şi spune-l la toată lumea. De parcă eu aş fi mama omida (cu litere mici) să ghicesc în cafeaua pe care nu o beau sau în stelele pe care nu le văd de atâţia nori plângăcioşi, care va câştiga meciul şi cu ce scor. Soarta a vurt să câştige Franţa cu 2 la 1, dar încă mai sunt şanse pentru români…

În schimb a fost egalitate 1 la 1 în meciul Rusia Anglia. Numai că în istorie nu vor rămâne nici jucătorii, nici fazele spetaculoase de joc şi nici golurile, ci bătaia cruntă între ruşi şi englezi sau între aceştia şi localnici, despre care se vorbeşte în media de toate categoriile, mult mai mult decât despre meciul în sine. Fotografii cu imagini terifiante şi declaraţii pe măsură au umplut internetul, fiind greu să mai desluşeşti cele petrecute în Orașul Marseille și Stade Velodrome în aceste zile.

line-up-12-wp

La întrebarea cine a câştigat, vodca sau whisky, răspunsul e simplu. Nu a câştigat nimeni, dar am pierdut cu toţii încă un pic din umanitatea care ne separă, sau ar trebui să ne separe, de animale. Dar cum ziceam la început, e bine însă, că avem cu ce ne ocupa mintea, să nu ne mai gândim la micile noastre necazuri de zi cu zi şi să trăim euforia unor victorii poate iluzorii dar care au calitatea de a uni laolaltă (în sensul bun de data asta) inimile unor popoare întregi.

Lasă un răspuns