Nu e deloc ușor să asiști la un spectacol precum cel care s-a petrecut seara trecută la Galeriile Velea din Bacău. A fi spectator presupune neimplicare, ori P e r f o r m a n c e Poezie & Desen” Tu vorbești despre mine, eu vorbesc despre ea ” m-a smuls de pe scaun și m-a aruncat în mijlocul scenei improvizate. Personaj, interpret, obiect de recuzită, am fost toate acestea și multe altele în același timp, privind, ascultând, simțind.

Violeta Savu, Tincuța Horonceanu Bernevic și Mirela Bălan nu au vorbit despre ele însele, nu au vorbit una despre cealaltă, ci au vorbit despre mine, așa cum au vorbit despre toate femeile din lume. M-am lăsat sfredelită, scormonită, răscolită de toate trăirile aruncate ca o plasă în jurul meu, am zâmbit, deși lumea nu zâmbea în jur, am oftat, deși lumea nu ofta în jur, m-am prins în dansul lasciv al făpturilor ireale ce acopereau pereții, având sufletul la fel de gol și la fel de plin.

cuvinte

gesturi

cravate

x și o

păpuși

și suflete de împrumut

pentru cine le oferă găzduire

Și nu a fost nimeni acolo care să nu le primească strigătul, care să nu le admire curajul de a trăi cu toată seva pământului, care să nu le iubească ca pe cele mai îndepăratate galaxii. Și nu a fost nimeni acolo care să nu le întindă o mână de gânduri pentru a le șterge lacrimile neiubirilor, nevisărilor, neîndoielilor, nevinovățiilor.

Recunosc că m-am folosit de acest spectacol-eveniment. M-am folosit de el ca de flăcările unui foc purificator, ca de valurile oceanului care izbesc și modelează un țărm, ca de plapuma caldă a unei zăpezi adânci. Sper ca efectul asupra sufletului meu să țină cât mai mult, altfel voi avea curând nevoie de o nouă infuzie de artă și poezie, marca Ion Mihalache, Violeta Savu, Tincuța Horonceanu Bernevic și Mirela Bălan.

Imagini postate pe pagina de FB a evenimentului.

Lasă un răspuns