Centrul Nirvana Yoga din București este primul ashram Nirvana Yoga din afara Indiei, care urmează învățăturile Maestrului Madhavacharyan.

A fost fondat în București în anul 2015 de Veronica Constantinescu, discipola directă a Maestrului.

Veronica călătorește în fiecare an în India și locuiește timp de 2 sau 3 luni pe an alături de comunitatea de yoghini din ashramul indian.

Învățăturile Maestrului au rezultat în peste 20 de tehnici de yoga diferite care acoperă un spectru larg de nevoi:

∙      Asane – posturi de yoga.

∙      Pranayama – tehnici de respirație yoghină.

∙      Salutul Soarelui – posturi de yoga prestabilite care se fac într-un ritm specific.

∙      Terapia Areiki – tratament cu energia forței vieții.

∙      Terapia pentru spate.

∙      Terapii pentru boli specifice – diabet, boli cardiovasculare, obezitate.

∙      Yoga prenatală.

∙      Kriya – tehnici de vindecare a afecțiunilor psihosomatice.

∙      Meditație – tipuri diferite de meditație pentru ridicarea nivelului energetic.

∙      Pooja, Hommam și mantre – tehnici de purificare mentală prin cântarea unor sunete și cuvinte cu încărcătură spirituală.

∙      Terapia prin râs – tehnică de destresare foarte eficientă.

Cine este Maestrul Madhavacharyan?

Guru Madhavacharyan este fondatorul sistemului Nirvana Yoga, cu o experiență în practica de yoga care depășește 50 de ani.

În cadrul Ashramului Thapovanam și a Institutului Nirvana Yoga, Maestrul oferă cunoașterea sa atât discipolilor, cât și începătorilor în domeniul yoga cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să își atingă obiectivele:

∙      Unii oameni suferă de boli ale corpului fizic. Acestea au nevoie în general de un program de vindecare care include terapie yoga, plan nutritional, odihnă și cunoaștere despre cauza bolii. Toate acestea sunt oferite în cadrul șederii în Ashram și în programele de yoga din Centrul de la București.

∙      Alți oameni suferă pe plan mental, având o minte plină de gânduri, gânduri negative și emoții instabile. Terapia yoga îi ajută să își ridice nivelul de energie și să vindece cauza instabilităților de la rădăcină.

∙      Foarte puțini oameni caută spiritualitate în adevăratul sens al cuvântului. Pentru aceștia, Maestrul împărtășește aspecte subtile ale cunoașterii și înțelepciunii dobândite de-a lungul călătoriei sale spre Nirvana.

Cel mai important aspect care trebuie menționat despre fondatorul sistemului Nirvana Yoga este că Guru a atins Nirvana în anul 2005 și starea de Bodhi Satwa în anul 2006.

Acest lucru are beneficii extraordinare pentru cei care practică yoga în sistem din două motive principale:

  1. Asigură un flux de energie universală în sufletul, mintea și corpul persoanei respective, lucru care rezultă în ridicarea nivelului de energie și vindecarea problemelor la nivel fizic, mental și spiritual.
  2. Are impact asupra tehnicalității practicilor în sine și a recomandărilor personalizate de practică pentru fiecare student Nirvana Yoga.

Ce cursuri practicăm în București?

Una din particularitățile sistemului Nirvana este faptul că lucrează individual cu fiecare persoană care face yoga, sau creează grupuri restrânse de oameni cu același tip de nevoi.

În calendarul lunar vor fi cursuri de yoga pentru începători, terapie pentru spate, meditație, terapie prin râs, yoga pentru copii și adolescenți, yoga prenatală, coaching de nutriție și ateliere de gătit.

La înscrierea la curs se completează un formular de înregistrare cu ajutorul căruia Veronica vă va recomandă terapia care se potrivește cel mai bine și care poate aduce beneficii rapide.

Beneficiile cursului de yoga pentru începători:

∙      Crește nivelul de energie

∙      Relaxează mintea și purifică gândurile excesive

∙      Echilibrează emoțional și potențează emoțiile pozitive

∙      Aduce mobilitate și flexibilitate corpului

∙      Tonifiază și relaxează întreg corpul

∙      Mărește capacitatea plămânilor

∙      Crește puterea de concentrare

Beneficiul terapiei pentru spate:

∙      Ajută la ameliorarea și vindecarea afecțiunilor coloanei

∙      Aduce flexibilitate și mobilitate mușchilor coloanei și mușchilor întregului corp

∙      Relaxează mintea

∙      Crește nivelul de energie

∙      Mărește capacitatea plămânilor și oxigenează creierul

Așadar, toate cursurile de yoga vin cu beneficii la nivel fizic, mental și spiritual, acest lucru subliniind unicitatea acestui sistem în a ameliora, a trata și a vindeca afecțiuni diverse ale minții și corpului.

Studioul Nirvana Yoga se află pe Strada Batiște, nr 28, et 1, București, Sector 2.

Pentru detalii despre cursuri și pentru rezervări de locuri puteți trimite email la yogi@nirvanayoga.ro sau puteți suna la 0733756897 (Veronica).

„Yoga se potrivește tuturor oamenilor deoarece este o disciplină de viață care ne ajută să ne dezvoltăm armonios de la interior la exterior.

Ca să putem excela pe toate planurile – la nivel familial, la serviciu, în relațiile interpersonale, social, politic și economic, avem nevoie de o minte stabilă, puternică, cu gânduri pozitive și un scop bine definit.

Nirvana Yoga ne ajută să ne punem ordine în gânduri prin creșterea nivelului de energie și prin însușirea unor obiceiuri pozitive de îngrijire fizică, mentală și spirituală” – Veronica Constantinescu.

Lasă un răspuns