Una dintre cele mai populare operații estetice din lume este, fără doar și poate, mărirea sânilor cu implanturi de silicon. Astfel, în fiecare an, numărul femeilor care apelează la o astfel de operație pentru a-și corecta bustul este tot mai mare. Ce presupune, însă, o astfel de procedură, în ce constă operația propriu-zisă și care este prețul ei?

Mai mult ca sigur, orice femeie care dorește să obțină sâni mai mari, mai rotunzi și mai fermi, cu ajutorul silicoanelor, își pune toate aceste întrebări și își dorește să știe cât mai multe lucruri despre tot ce presupune procedura, înainte să ia o decizie în privința acesteia.

Așadar, iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre operația de mărire a sânilor:

  • În termeni de specialitate, operația poartă denumirea de augumentare mamară.
  • Pentru a putea face o astfel de operație, trebuie să ai o stare generală bună de sănătate, să ai sânii dezvoltați complet și – foarte important! – să-ți setezi așteptări realiste în privința rezultatelor.
  • Implanturile mamare nu au efect de ridicare a sânilor – așa cum, în mod greșit, majoritatea femeilor cred – ci doar de mărire a lor. Există, însă, o soluție și pentru ridicarea sânilor: liftingul mamar – operație care poate fi făcută în același timp cu augumentarea mamară.
  • S-au vehiculat, de-a lungul timpului, tot felul de idei preconcepute referitor la silicoane. Unul dintre cele mai populare mituri este cel potrivit căruia implanturile cu silicon te expun riscului de a face cancer mamar. Acest lucru este complet fals, însă este important să reții că, în anumite situații, siliconul poate îngreuna depistarea unui cancer de sân în timpul mamografiei deoarece poate masca țesuturile. Asta ține de poziționarea implantului, care poate fi de două feluri:
  • suglandular (în spatele sânului);
  • subpectoral (în spatele mușchiului pectoral) – acesta este cel care nu interferează cu examenul mamografic.

Tipuri de implanturi mamare

De asemenea, trebuie să știi că există mai multe tipuri de implanturi, și anume:

  • Implanturile siliconice rotunde – sunt cele mai populare dintre implanturi, fiind cele care conferă acel decolteu generos și plin, sânii fiind mai apropiați chiar și fără purtarea unui sutien.
  • Silicoanele anatomice – au forma unei picături, exact ca și sânul natural, fapt pentru care conferă un aspect mai natural bustului. În schimb, prezintă un risc de rotație, ceea ce înseamnă că implanturile se pot întoarce cu baza în sus.
  • Implanturi mamare saline – este tipul de implant care se realizează prin umplere cu ser fiziologic, însă și acesta prezintă un mic ris, acela de a se fisura. Partea bună este că, în cazul în care se întâmplă acest lucru, serul va fi absorbit de organism fără niciun fel de efect negativ, singura problemă fiind faptul că implantul va rămâne dezumflat.

Cât costă o operație de mărire a sânilor cu implanturi de silicon?

Deși au apus demult vremurile în care doar vedetele aveau acces, din punct de vedere financiar, la operațiile estetice, prețul rămâne, totuși, un factor important în luare deciziei privind punerea unor silicoane.

De aceea, este bine să știi că prețul operației de mărire a sânilor poate varia, în funcție de producătorul implanturilor mamare de silicon, între 2500 euro și 3200 euro.

 

Lasă un răspuns